BİTKİ ÇAYI NASIL HAZIRLANMALI?
Bitkilerin ve onlardan hazırlanan çayların özellikle kış aylarında iyileştirici etkisi aşikar. Tabii bitkileri yeterli seviyede kullandığınız ve doğru şekilde hazırladığınız sürece. Bitkilerin tazesini satın almalı ve oda sıcaklığında ağzı kapalı olacak şekilde bekletmelisiniz.
Ihlamur, ada çayı, yeşil çay, melisa, papatya gibi örneklerini çoğaltabileceğimiz yapraklı bitkiler, kaynatılmış içme suyunda demleme yöntemiyle hazırlanmalıdır.
Kaynamış suyunuza 1 dakika sonra yapraklı bitkileri ekleyin ve yaklaşık 5 dakika demlenmeye bırakın. Demlenmiş karışımı süzerek tüketebilirsiniz.
Havlıcan, çubuk tarçın, zencefil gibi kök bitki çaylarını ise kaynatma yöntemi ile hazırlayabilirsiniz.
Bitkileri ve içme suyunu cezve ya da tencereye koyun ve kapağını kapatın. Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra tüketime hazır olacaktır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.